Cum functioneaza recrutarea de personal?

Serviciile de recrutare de personal vin in intampinarea nevoilor clientilor in termeni de integrare rapida si alinierea la standardele de productivitate dorite (45-60 de zile) a persoanelor nou intrate in sistem, asigurand astfel conservarea unor resurse financiare valoroase pentru companie. Indiferent de sectorul in care se doreste recrutarea de personal (vanzari, productie, financiar, administrativ, etc.) sau de nivelul acesteia (managerial sau operational) noi tintim optiunea cea mai buna !

Nu in ultimul rand, expertiza in domeniul evaluarii potentialului candidatilor si realizarii de prognoze acurate privind evolutia acestora in cadrul organizatiei, ne plaseaza in topul firmelor de profil din regiune, cu o rata de succes de peste 95% in ceea ce priveste integrarea optima si performanta candidatilor recrutati de catre noi.

Recrutare personal Timisoara

Principii si valori

 • Sub nici o forma nu vom percepe taxe sau comisioane de la prospecti / candidati, onorariul nostru fiind in totalitate acoperit de catre compania ce beneficiaza de serviciile noastre (cu exceptia situatiilor de promovare activa a candidatilor, in absenta unei solicitari concrete din partea unei companii).
 • Nu vom demara nici un proces de recrutare personal, pana la identificarea completa a cerintelor si nevoilor companiei
 • Sub nici o forma nu vom raspunde solicitarilor care nu asigura informatii complete privind datele de identificare ale solicitantului, informatii care vor fi verificate inainte de furnizarea oricarei oferte scrise
 • Politica noastra exclude recrutarile de volum (de tipul “operatori linie productie”)
 • Pentru partenerii cu care nu exista un istoric de colaborare, primul contract va fi derulat cu o plata in avans de 30% din valoarea totala a serviciilor contractate.

Pasii principali

Marja procesului de recrutare este de cca. sase saptamani. Durata poate fi mai mare sau mai mica in functie de masura in care dispunem de candidati pregatiti pentru ocuparea pozitiei disponibile la momentul respectiv.

Etapele principale in procesul de recrutare de personal sunt urmatoarele:

 • Identificarea si agrementarea asupra cerintelor si nevoilor companiei
 • Demararea investigatiilor si evaluarilor primare ale candidatilor potentiali
 • Ajustarea cerintelor partilor, daca este necesar
 • Punerea in contact a partilor si monitorizarea intalnirilor preliminare intre parti
 • Realizarea profilelor si prognozelor pentru candidatii considerati eligibili

La solicitare, putem oferi suport pentru o perioada de maxim 90 de zile de la angajare, pentru facilitarea insertiei si a parametrilor de performanta pentru noul angajat. Toti clientii nostri vor beneficia de consiliere consistenta privind rata de succes si conditiile de dezvoltare ale candidatului, pornind de la o profilare extensiva a acestuia in baza a mai mult de 25 de ani de experienta pe terenul psihologiei industriale si organizationale.

Profilare atitudinal-comportamentala in recrutarea de personal

 • Fiecare companie isi doreste consolidarea unor echipe al caror scop este extra-performanta, indiferent de specializarea acestora: vanzari, achizitii, proiectare, productie, etc.
 • Identificarea profilului dezirabil al candidatului pentru un anumit post se realizeaza adaptat, in functie de specificul activitatilor ce urmeaza a fi desfasurate si de caracteristicile companiei. Profilarea reprezinta prin urmare un proces particular de evaluare a best-performer-ilor existenti (angajati care s-au adaptat deja cu succes la presiunile venite din partea companiei vis-à-vis de rezultatele asteptate) si generarea in consecinta a unei fise de profil si a unui ghid de interviu specializat, al caror rol esential este acela de a nu permite accesul in sistem decat a candidatilor elgibili.
 • Expertiza si rezultatele deosebite acumulate in ultimii ani pe terenul profilarii atitudinal-comportamentale (in special in domeniul vanzarii de servicii Telecom) a demonstrat faptul ca performanta intr-un anumit domeniu este mai putin corelata cu experienta anterioara a candidatilor pentru postul respectiv, in schimb depinde in grad inalt de prezenta sau absenta anumitor trasaturi definitorii pe care candidatul le dovedeste sau nu.
 • Compania angajatoare economiseste astfel pretioase resurse de energie, timp si bani prin atragerea de resurse umane pregatite pentru a face fata solicitarilor la care vor fi supuse ulterior, castigand inclusiv teren in fata competitorilor directi.